Halk Eğitimi Kurslarımızdan 132.566 Vatandaşımız Yararlandı
Bakanlığımızın hayat boyu öğrenme kapsamında faaliyetlerini sürdüren halk eğitimi merkezlerimizdeki kurslardan ilimizde 69.071 kadın 63.495 erkek olmak üzere toplam 132.566 vatandaşımız yararlanıyor.İlimizde düzenlenen hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamındaki halk eğitimi merkezi kursları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN: "Öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti ve kaliteli eğitimler sunmak amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından tüm ülkemizde her yaştan ve her düzeyden vatandaşa eğitimler düzenleniyor.
Bizler de "Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz." anlayışının temsilcileri olarak ilimizde hayat boyu öğrenme faaliyetlerini sürekli geliştirerek devam ettiriyoruz. Bu kapsamda sadece eğitim çağındaki nüfusa yönelik değil, aynı zamanda eğitim çağı dışındaki tüm vatandaşların da eğitime erişimleri konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Halk Eğitimi Merkezlerimiz her zaman, her yerde ve herkes için eğitim anlayışı içinde hizmet veriyor. Bu kapsamda ilimizde açılan 7.553 kurstan 69.071 kadın 63.495 erkek olmak üzere toplam 132.566 vatandaşımız yararlandı. Görüldüğü gibi kursiyerlerimizin çoğunun kadın vatandaşlarımızdan oluşmuştur. Vatandaşlarımızın kurslarımıza olan bu ilgisi bizi mutlu etmektedir.
Her yerde ve herkes için eğitim anlayışı içinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız hangi konuda eğitim görmek istiyorsa bize müracaat etsinler. Tüm hemşerilerimizi hayat boyu öğrenme kurslarımıza davet edip eğitim almaya çağırıyorum.
Açıklamasının devamında kısa bir süre önce Bakanlığımız tarafından başlatılan Köy Yaşam Merkezleri projesi ile ilgili de konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN, köylerimize köy yaşam merkezleri kazandırmaya devam edildiğini ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN: "Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen 'Köy Yaşam Merkezleri' projesiyle birlikte kullanılmayan köy okulu binaları ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Bu şekilde köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor. Kullanılmayan köy okulu binalarını halk eğitimi merkezi olarak kullanılarak köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, köylümüzün sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda köylerimizde yaşam merkezleri açarak köylü vatandaşlarımızı halk eğitimi merkezlerimiz ile buluşturduk. Açılan merkezlerimizde köy halkımıza arzu ettikleri kursları veriyoruz. Vatandaşlarımızın açılan kurslara erişimini artırmak için köy yaşam merkezlerimizin sayılarını artırmaya devam edeceğiz." dedi.