21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü
52
16:59
21.03.2025

Dicle Özel Eğitim Uygulama Okulu Ziyareti

Günün ilk ziyaretini Dicle Özel Eğitim Uygulama Okulu'na gerçekleştiren Ciğer, okul bahçesinde öğrenciler ve öğretmenlerle samimi bir ortamda buluştu. Öğrencilerle yakından ilgilenerek sıcak ve samimi bir diyalog kuran Ciğer, daha sonra okulun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Özel öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük ilgi ve beğeniyle izlendi, salonda bulunan öğretmen, veli ve misafirlerden uzun süre alkış aldı. Etkinliğin sonunda öğrencilerle birlikte pasta kesen Ciğer, öğrencilerin eğitim süreçleri, sosyal ve kişisel gelişimleriyle ilgili öğretmenlerden ayrıntılı bilgi aldı. Okul ziyareti sırasında okul yöneticileriyle de bir toplantı gerçekleştiren Ciğer, okulun fiziki altyapısı, eğitim programları ve yürütülen projeler hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Halime Okçu Özel Eğitim Anaokulu Ziyareti

İkinci ziyaretini Halime Okçu Özel Eğitim Anaokuluna Ciğer, burada minik özel öğrencilerle buluşarak onlarla eğlenceli ve anlamlı dakikalar geçirdi. Öğrencilerin durumları ve gelişimleriyle ilgili öğretmenlerden bilgi alarak onların eğitim süreçlerine dair değerlendirmelerde bulunan Ciğer, ardından minik öğrencilerin "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü " için özenle hazırladıkları gösteriyi izledi.

Etkinlik sırasında miniklerin gösterdiği coşku ve heyecan, izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Gösterinin ardından anaokulunu gezen Ciğer, okul müdürü Feridun Hıdır Işık'tan okulun fiziki yapısı, eğitim programları ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, ziyaretlerin sonunda özel eğitim kurumlarının önemini vurgulayarak, özel öğrencilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ve eğitim süreçlerinde her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büyük eğitim ailemizin en güzel renklerini oluşturan ve yaşamın +1 değerleri olan özel çocuklarımız, daima önceliğimizdir.

İlgimiz, bilgimiz ve sevgimizle eğitimin tüm kademelerinde özel çocuklarımızın yanındayız.

21-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-202521-03-2025

Yayın Tarihi: 21.03.2025