BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Batman Eğitim Akademileri Danışma Kurulu Toplandı

2023 Batman Eğitim Akademileri Danışma Kurulu toplantısı Batman Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşti.
2023 Batman Eğitim Akademileri Danışma Kurulu Toplandı

Toplantı Akademi Danışma Kurulu Kurul Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hamit Aydın, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş ve danışma kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran, Batman Eğitim Akademilerinin amacı, hedefi ve danışma kurulundan beklentileri içeren konuşmasında;

“Kıymetli arkadaşlar bundan bir süre önce sizlerle bir araya gelmiştik. O günkü buluşmamızın sonucu olarak 2023 Batman Eğitim Akademileri çalışmamızı başlattık. 2023 Batman Eğitim Akademileri Danışma Kurulu üyeleri olan sizlerle başlattığımız bu çalışmamızla ilgili fikir ve önerilerinizi almak için bu gün burada yine bir araya geldik.

Değerli arkadaşlar; Bir neslin yetiştirilmesinde önderlik yapan öğretmenlerimiz büyük bir vazife şuuru ile görevlerini yürütmekte, kutlu mesleklerini aslına uygun olarak icra etme çabasını göstermektedir. Geleceğin Büyük Türkiye’si, öğretmenlerimizin gayretiyle şekillenmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın çağı anlama ve anlamlandırma çabası; geçmişi sağlıklı değerlendirme, geleceği doğru anlayabilme ufku, öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

Öğretmenlerimizin bu kutlu misyonlarını yürütürken ihtiyaç duydukları noktalarda yardımlarına koşmak Müdürlüğümüzün temel hedeflerindendir. Bu bağlamda Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “2023 Batman Eğitim Akademileri” adıyla bir çalışma başlattık. Bu çalışma ışığında, bünyesinde Edebiyat Akademisi, El-Cezeri Akademisi, Kültür, Sanat ve Spor Akademisi, Mesleki ve Teknik Eğitim Akademisi, Öğretmen Akademisi, Ölçme ve Değerlendirme Akademisi, Özel Eğitim Akademisi, Veli Akademisi, Yönetici Akademisi adıyla 2023 Batman Eğitim Akademilerini oluşturduk.

2023 Batman Eğitim Akademileri çalışmaları kapsamında aklın ve kalbin birlikteliğiyle beraber zihniyete, kaliteye, liyakate, mahiyete, varlık ve anlam zeminine yoğunlaşarak öğretmenlerimizin akademik kariyerlerinin zenginleştirilmesi ve eğitim öğretim çalışmalarında ihtiyaç duyacakları noktalarda birikimlerinin güçlendirilmesi temel hedefimizdir. Bu sayede öğretmenlerimiz kazanımlarını öğrencileriyle paylaşarak okullarına yansıtacak ve çalışma bölgelerinde farkındalık oluşturacaklardır. Akademi eğitiminin amaçlarından biri, öğretmenin öğrenciye ulaşıp, onun zihnine ve kalbine dokunmasına yardımcı olmak ve sınırlandırmalardan kaçıp sınırları aşarak yeni bir bakış açısıyla yeni bir dil oluşturmanın mümkün olduğuna dair bir yaklaşım sunmaktır. Öğrenciye yöntemi vermenin en güzel yolu onu o yöntemin içine dâhil ederek, hedefleri ve kazanımları bizzat yaşatarak göstermektir.

2023 Batman Eğitim Akademileri çalışmasının nihai hedefi eğitim sistemimizin temel unsurları olan öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin tamamının el ele vermesi, aynı hedefe yönelmesi, güç birliği yapmasıdır. Bunun sonucunda öğretmenlerimizin elde ettikleri bilgi, donanım ve tecrübeyi görev yaptıkları okullarda uygulamaları amaçlanmaktadır. Böylelikle tüm öğretmen, veli ve yöneticilerimiz nihai yararlanıcı olan öğrencilerimize katkı sunarak İlimiz eğitimine nitelik kazandıracaktır.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2023 Batman Eğitim Akademilerinin, başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere eğitim konusunda büyük beklentileri bulunan İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerileriyle sona erdi.

06-04-201906-04-201906-04-201906-04-201906-04-2019

 

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.