BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

  "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Etkinlikleri" Valilik bahçesinde yapılan "Çelenk Töreni" ile başladı.
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Valilik Bahçesinde Yapılan Çelenk Töreni

Valilik bahçesinde gerçekleşen Çelenk Törenine; İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN, Maarif Müfettişleri Koordinatörü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin bırakılmasıyla başlayan Çelenk Töreni, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere Bayrağın çekilmesiyle sona erdi.

Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN'e ziyaret

Çelenk töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN, öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Sayın Valimiz Hulusi ŞAHİN'i ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette minik öğrenciler Sayın Valimiz ŞAHİN'e çiçek takdim ettiler. Bir süre konuklarıyla sohbet eden Valimiz ŞAHİN öğrencilerin ilköğretim haftasını kutlayarak onlara çeşitli hediyeler verdi.

İlköğretim Haftası Etkinliği Hüseyin Özay İlkokulunda Devam Etti

Valilik bahçesinde gerçekleşen çelenk töreninin ardından ilköğretim haftası etkinlikleri Hüseyin Özay ilkokulunda devam etti. Okula gelişinde İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN'a iki minik öğrenci çiçek takdim ettiler.

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN'ın konuşmasıyla devam etti:

"Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, İlköğretim Haftanızı kutlar başarı ve sağlıkla dolu bir eğitim-öğretim yılı dilerim. Geçen hafta büyük bir heyecan ve mutlulukla yüz yüze eğitime başladık. Aynı heyecan ve mutlulukla bu hafta İlköğretim Haftasını kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

İlköğretim Haftasını kutlarken en büyük amacımız öğrencilerimizin yüz yüze eğitime sağlıklı bir şekilde devam etmeleri olacaktır. Bunun için toplumun bütün fertlerinin sorumluluk alması gerekiyor. Öğrencilerimizin yüzündeki bu mutluluğun sürekli devam etmesi için toplumun bütün fertleri olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Okulların açık kalması için okul dışındaki ortamlarda alacağımız tedbirlerle okulları desteklememiz gerekiyor. Bütün amacımız geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarımızın mutluluklarını devam ettirmek olacaktır.

Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi okullarımız ilk açılan ve son kapanan yerler olmalıdırlar. Bunun sağlanması için gece gündüz demeden hep birlikte çabalamaya devam edeceğiz. Şunu da ifade etmek isterim ki çocuklarımız için gereken tüm çalışmaları yapan onları evlatları gibi koruyan bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Çocuklarımız için en büyük şans onları daima koruyan ve gözetleyen değerli öğretmenlerimizin varlıklarıdır. Bu yüzden öğrencilerimiz için en korunaklı ve güvenli yerler okullardır. Çocuklarımızın geleceği için büyük bir emek sarf eden değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN'ın konuşmasının ardından ilköğretim haftası etkinliği öğrencilerin okuduğu şiirler ve dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıfa başlayan minik öğrencilere hoş geldin çiçeği vermeleriyle sona erdi. 

14-09-202114-09-202114-09-202114-09-202114-09-202114-09-202114-09-202114-09-202114-09-202114-09-2021

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.