BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim öğretim yılı sene başı toplantısı Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Toplantısı Yapıldı

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılı sene başı toplantısına Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkan Vekili,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Toplantıda okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz; “Geleceğimizi inşa edecek en önemli şey eğitimdir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitebilirsek iyi bir yere gelebiliriz. Eğitim dediğimiz zaman işin özünde öğretmenlerimiz var.  Severek, yürekten bu işe odaklandıkları zaman başarılı olmamaları mümkün değil. Bütün başarılı hikayelerin arkasında öğretmenlerimiz var.  Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kıymetli bir meslektir.  Eğitimde asıl olan, iyi bir insan yetiştirebilmektir. Ailesine, topluma vatanına ve milletine sevdalı, milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmektir. Bir başkasını küçümsemeyen ve ötekileştirmeyen bir nesil yetiştirmek zorundayız. Çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için öğretmen ve idarecilere büyük bir görev düşüyor. Çocuklarımıza ülkemizin temel değerleri olan ülkenin bölünmez bütünlüğü, al bayrağımız ve vatanımızın birliğini anlatmalıyız. Bu değerler etrafından hep beraber kenetlenmeliyiz.” dedi. 

İlimizi eğitimde daha iyi yerlere taşımak için geçen yıl başlatılan ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi’nin bu yılda devam edeceğini belirten Vali Deniz, projenin alt bileşeni olan "Batman Her yerde Okuyor" kampanyasının da devam edeceğini vurguladı.

Geçen yıl okul öncesi eğitimde başlatılan “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum” projesi sayesinde okullaşma oranında yüzde 80 gibi bir artışla tamamlandığını vurgulayan Vali Deniz; “Milli Eğitim Bakanlığı bu başarıyla Batman’ı her yerde örnek gösterdi. Emeğinizden dolayı sizlere teşekkür ederim. Severek yapıldığı zaman başarılamayacak hiçbir ey yoktur” dedi.

Okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okul kantinlerinin denetimleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uyulması gereken kurallar konusunda okul yöneticilerine uyarıda bulunan Vali Deniz, bunların denetimi sağlanmadan, eğitim-öğretimde başarı sağlamanın mümkün olmayacağını ifade etti.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Vali Deniz, toplantıdan ayrıldı. 

Vali Ahmet Deniz toplantıdan ayrılışının ardından toplantı il Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına Vali Ahmet Deniz’e toplantıya katılımından dolayı teşekkür ederek başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Değerli arkadaşlar sizler bu ilin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın yetiştiği okulların idarecilerisiniz. Bildiğiniz gibi bu yıl ciddi bir müfredat değişimi yaşandı. En önemlisi de eğitim anlayışının felsefesi değişti. Yeni müfredat felsefesiyle değerlerimizi sadece tanımla veremeyiz. Değerlerimizi davranışla ve tavırla göstereceğiz. Öğretmenlik mesleği insanın kendinden daha çok başkalarını düşündüğü bir meslektir. Çünkü öğretmen kendinden çok öğrencisini düşünür.  Öğrenciye rol model olan öğretmenler olarak kıyafetlerimizin pedagojik olması gerekir. Çünkü bizlerin çocuklarımıza karşı bir sorumluluğumuz var.

Biz idareciler olarak öğretmenlerimize hizmet için varız. Onun için öğretmenlere gerekli motivasyonu sağlamalıyız ve imkanlar doğrultusunda iyi bir çalışma ortamı oluşturmalıyız. Ders programı ve nöbet konusunda öğretmenler arasında adaletli davranmaya azami gayret göstermenizi istiyorum.

Pazartesi gününden itibaren okula yeni başlayan öğrencilerin sınıflarını ziyaret edin, onlara bir baba şefkatiyle yaklaşın ve öğrencilerinizle tanışın.

Okula yeni başlayan çocuklarımızda devamsızlıkların önüne geçmek için onları kazanmalıyız. Çünkü bizim sokağa bıraktığımız her çocuk yarın karşımıza sorun olarak çıkacaktır. Unutmayalım ki biz öğrencilerimizin ıslahından sorumluyuz ve bu noktada devamsızlık konusu önemli bir öneme haizdir. Devamsızlık sonucu başı belaya düşecek çocuğun sorumlusu biz eğitimcileriz. Bu nedenle yeni dönemde devam devamsızlıkla ilgili idareciler olarak iyi bir takip yapmalıyız.

Değerli arkadaşlar bir diğer konu müfredat değişikliğidir. Müfredatı değişen 51 dersin hafta boyunca formatör öğretmenler tarafından tanıtımı yapıldı. Okullarınızdaki bütün toplantılarda müfredat konusu mutlaka olmalı. Ayrıca velilere de müfredatı anlatmalıyız. Bu müfredat hepimizin katkılarıyla ortaya çıktı. Onun için bu müfredata mutlaka sahip çıkmalıyız.

Hala eğitim sistemi dışında olan Suriyeli çocukları da eğitim sistemine kazandırmalıyız. Ayrıca okullarımızda temizlik konusunda azami derecede dikkat etmeliyiz.

 İlimizde 40’ın üzerinde özel öğretim kurumu var bu bizim için büyük bir zenginlik. Bu okullar devlet okullarımızın da yükünü hafiflettiği gibi okullar arası tatlı bir rekabetin de oluşmasına katkı sunuyor. Özel okullar ve resmi okullar birbirlerinin imkanlarından da faydalanmalıdır. Bu yıl yeni bir uygulamayla ilimizdeki Anadolu Liselerinin katıldığı ortak sınavlar yapacağız. Çevre illerle de Fen Liseleri arasında ortak sınavlar yapmayı planlıyoruz.

Pisiko-sosyal destek ve rehberlik durumunu da hesaba katarak çalışmalarımızı yapmalıyız. RAM ile mutlaka işbirliği içerisinde olun. RAM’ın çalışmalarından faydalanalım ve oradaki arkadaşlarımızdan destek alın.

Değerli arkadaşlar bizim eğitimden başka işimiz yok. İdareci de öğretmen de öğrenciye hizmet ettiği sürece başımızın üstünde yeri var.

Özverinizden, sadakatinizden, iş aşkınızdan, samimiyetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum, sizinle beraber çalışmaktan dolayı da gurur duyuyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

19-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-2017

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.