BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Değerlendirme toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.  
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kamu kurum yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, dernek başkanları, okul aile birliği başkanları ile okul servis temsilcileri katıldı.

 Vali Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda daha sonra okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okulların temizliği, uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servis şoförlerinin uyması gereken kurallar gibi konular görüşüldü.

 Türkiye’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatına değinen Vali Deniz, Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunu belirterek, “ Güneyimizde bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Harekâtın Kürt kardeşlerimize karşı yapılmadığını, harekâtın terör örgütlerine karşı yapıldığını vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçlerin karşısında dik durmalıyız.  Bu terör sorununu ancak eğitim ile çözebiliriz. Çocuklarımıza ülkemizin birlik ve beraberliğini her fırsatta anlatmalıyız” diye konuştu.

 Cumhurbaşkanımız İlimizi Ziyaret Edecek

 Konuşmasında cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaret edeceğini belirten Vali Deniz, “Sayın Cumhurbaşkanımızı al bayraklarımızla coşku içerisinde karşılayacağız.  Hep beraber güzel bir ev sahipliği yapacağız. Batman’dan birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

“Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi”

 Geçen yıl başlatılan “Nitelikli Eğitme Kararlı Adımlar” projesi kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Vali Deniz,  “Eğitimde başarıyı yükseltmek için ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesini başlattık. Ayrıca ‘Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum’ projesiyle Batman okul öncesi eğitimde Türkiye’nin pilot illerinden bir tanesi oldu. Okul öncesi okullaşma oranında gösterilen başarı sayesinde Batman Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. ‘Batman Her Yerde Okuyor’ kampanyasıyla ilimizde okuma kültürünü oluşturma çabası içerisindeyiz. Okul kütüphanelerine kitap desteğinde bulunuyoruz. Bu başarıların devam etmesi için hepimize önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

            Akademik başarının yanında çocuklara milli ve manevi değerlerinin anlatılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, “Vatanını, milletini ve bayrağını seven, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı bilen öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. Okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin mutlaka aile ziyaretlerinde bulunmaları gerekiyor. Eğitimin diğer bir ayağı olan ailelerimizi mutlaka eğitime dâhil etmeliyiz” dedi.

 “Uyuşturucu Madde İle Mücadele Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor”

            Vali Deniz, "Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimiz, hepimizin görevi onlara en güvenli ortamlar sunmaktır. Çocuklarımızın yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Uyuşturucu ile mücadelede ciddi mesafeler aldık. Batman’da uyuşturucuyu bitirmede kararlıyız. Bu konuda muhtarlarımız emniyet mensuplarıyla iletişim halindeler. Okullarda görevlendirilen güvenlik görevlileri de bu konuda gerekli tedbirleri alıyorlar” diye konuştu.

  “Okulların Temizliği, Eğitim-Öğretim Kadar Önemlidir”

            Okulların temizliği ve okul çevrelerinde satılan gıdaların denetlenmesi gibi konulara değinen Vali Deniz, okul kantinlerinde ve çevrelerinde sağlık ve hijyen koşullarına uymayan ürün satışlarına müsaade edilmemesi, okul çevrelerinde alkol ve benzeri ürünlerin satışı, okul kantinleri, servis araçları ile okul yemekhanelerinin sıklıkla denetlemesi konusunda yetkililere talimat verdi.

 “Öğretmenlerimizin Öğrencilerle İletişimi Güçlü Olmalıdır”

 Okullarda eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi, rahat ve huzurlu bir ortamın sağlanması için öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Deniz, okullarda rehberlik faaliyetlerin aksatılmadan devam edilmesi, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak şekilde hazırlanması, eğitimde kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmaların teşvik edilmesi, öğrencilerin başarı ve disiplin durumlarının okul idaresince takip edilmesi gibi konularda yöneticilerin gerekli çalışmaları yürütmesini istedi.

            Okulların yakınlarındaki metruk binalarının birçoğunun yıkıldığını ve internet kafe denetimlerinin sıklıkla yapıldığını ifade eden Vali Deniz, çocuklarımızın gelişimine ve eğitimine zarar veren her türlü faaliyetlere karşı mücadele edildiğini vurguladı.

 Okul servisleri temsilcilerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, her hizmetin kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirterek, okul servisleri için belirlenen yasal kurallara uymayanlar hakkında derhal gerekli yasal işlemlerin yapılacağını vurguladı.

 “Bizim derdimiz çocuklarımıza iyi bir eğitim ortamı sunmaktır” diyen Vali Deniz, çocuklarımızın yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemeleri için gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını ifade ederek, “Çocuklarımızı hain güçlerden uzak tutmanın tek yolu eğitimdir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek, vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini seven gençler yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

Vali Ahmet Deniz konuşmasının ardından toplantıdan ayrılırken toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın başkanlığında devam etti. Kurtaran okul müdürlerine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Döneminde yaptıkları çalışmalar ve gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür edip ikinci dönemde de bu özverinin artarak devam etmesini istedi.

                Kurtaran: “Değerli arkadaşlar, 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemini özverili çalışmalarınız sayesinde çok şükür maddi ve manevi büyük bir sorunla karşılaşmadan tamamladık. Birinci dönem boyunca devamsızlıkla mücadele konusunda yaptığınız takipler, öğrencilerimizin kitap okumalarıyla ilgili hayata geçirdiğiniz etkinlikler, öğrencileri kitapla buluşturma noktasındaki özverinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Hepimizin bildiği gibi eğitim bir süreçtir. Bizler yeni dönemde de hedefi daha ileriye taşıma gayreti içinde olmalıyız.  

Kıymetli arkadaşlar, her alanda iyi bir yaşam kalitesine sahip olabilmemiz için nitelikli bir eğitime ihtiyacımız var. Nitelikli eğitimin en önemli unsurları ise okul ve öğretmendir. Bakanlığımızın çalışmaları sayesinde okullarımızda fiziki anlamda bir sıkıntımız kalmadı. Neredeyse tüm okullarımız onarıldı ve yeni derslikler inşa edildi.

Eğitim idealizm ve ruh işidir. Nitelikli bir eğitim için en iyi koşulları sağlayarak, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi motive ederek onlara idealizm ruhu kazandırmalıyız. Bizim en büyük amacımız milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmektir.  Sizlerin de yeni dönemde okullarınızda nitelikli bir eğitim için en iyi ortamı oluşturacağınıza inanıyoruz. Biz de “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar” projemize ara vermeden devam ederek idareci arkadaşlarımıza her konuda yardımcı olmaya çalışacağız.     

Bu sene TÜBİTAK tarafından 49.’su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına on iki alanda toplam 745 projemizle başvurarak bölge birincisi olduk. Bu sizlerin öğrencileri motive etmenizle ulaşılmış bir sonuçtur. Bu projelerde görev alan öğrencilerimiz için büyük bir deneyimdir.

Değerli arkadaşlar, öğrencilerimizin kitapla buluşması, önemli şahsiyetlerle bir araya gelmesi, kültürel etkinliklere katılması için daha fazla çaba göstermeliyiz. Biz çocuklarımızı eğitirken aslında geleceğimizi de şekillendiriyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde rehber öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Rehberlik servislerimiz her an dinamik olmalıdır. Özellikle veli ziyaretlerine bu dönemde de önem verelim. Her öğrencimizin ailesini ziyaret edelim. Velilerimizi eğitimin içerisine dâhil edelim. Böylece öğrencilerimizin hem kişisel gelişimine katkı sunmuş hem de kötü yollara sapmalarını engellemiş oluruz.

Günümüzde eğitim ve teknoloji iç içe girmiş vaziyettedir. Bakanlığımızın hayata geçirdiği Fatih Projesi sayesinde bütün okullarımız teknolojinin son imkânlarından faydalanabilmektedir. Öğretmen arkadaşlarımızda ders anlatırken etkileşimli tahtalardan ve EBA (Eğitim Bilişim Ağı)’dan faydalanmalıdırlar. Bu konuda öğretmenlerimizi teşvik edelim ve gerekirse formatör arkadaşlarımız eğitimler versin.    

Kıymetli arkadaşlar, okul servis taşımacılığının daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. İdareci arkadaşlarımız servis denetimlerini yaparak, mutlaka müdürlüğümüze bilgi versinler. Eğer bir yanlışlık ya da aksaklık varsa bize bildirin ve biz de gereği neyse onu yapalım.

 Ben bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, eğitim öğretim yılımızın ikinci döneminin maarif camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

02-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-2018

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.