BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarının İlki Gerçekleşti

  Müdürlüğümüz ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde Sayın Dr. Ayten CANALP ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştular.
2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarının İlki Gerçekleşti

Öğrencilere "Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama" başlık bir sunum yapan Rektör DEMİR değişen dünyada öğrencilerin doğru kariyer planlaması yapmasının öneminden bahsetti. Bugün ilkokula yeni başlayan öğrencilerin büyük bölümünün mezun olduğunda henüz var olmayan mesleklerle karşılaşacağını ifade eden Rektör DEMİR, öğrencilerin kariyer planlaması yaparken yalnız günümüz dünyasını değil mezun olduklarında karşılaşacakları iş dünyasını da göz önünde bulundurması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. İdris DEMİR ayrıca öğrencilere geleceğin mesleklerini ve iş dünyasında sahip olmaları gereken becerileri aktardı.

Rektör DEMİR'in konuşmasını takiben öğrencilere hitap eden Dr. Ayten CANALP mesleki kariyeri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Doktorluğun son derece fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu belirten Dr. Ayten CANALP, zorluklara rağmen doktorluk mesleğinin dünyadaki büyük mutlulukları da içinde barındırdığını belirtti. Öğrencilikten doktorluğa uzanan kariyer yolculuğundan bahseden Dr. Ayten CANALP, sağlık çalışanlarının toplumdaki her bireyin sağlıklı, mutlu ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi için çaba gösteren bir meslek grubu olduğunu belirterek insanlara ve insanlığa yardım edebilmenin verdiği sevincin paha biçilemez olduğunu ifade etti.

Konuşmalarının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dr. Ayten CANALP ve Rektör DEMİR'e öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Program, katılan öğrencilere Aziz SANCAR'ın Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi kitabının hediye edilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

19-09-202319-09-202319-09-2023

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.