BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Toplantısı Yapıldı

Valimiz Sayın Hulusi Şahin, başkanlığında "2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Toplantısı" ve "Okul Güvenliği Toplantısı" gerçekleştirildi.
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Toplantısı Yapıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Valimizin yanı sıra Vali Yardımcısı Sayın Tuğba POLAT, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN, İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Ali AKKAPLAN, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Sayın Kamil GÜLEN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Abdulkadir ÖZER, ilgili kamu kurum müdürleri, okul müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN; "Eğitim süreci yaratılış süreciyle başlayan ve kesintisiz devam eden bir süreçtir. Beşerin insanlaşma sürecidir eğitim süreci, insanın beşerilikten insanlığa yükselmesi eğitimle mümkündür. Bu eğitim sadece okullarda ve kurumlarda verilen bir eğitim değildir.  Bu eğitim ailede başlayıp hayat boyu devam eden bir eğitimdir.

Emniyetli bir eğitim hayati önem taşır. İç işleri bakanlığımızın son yıllarda başlattığı okul güvenliği projesi kapsamında ilimizde de Emniyet müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar ile çok güzel sonuçlar alındı. Okul güvenliği konusunda İç İşleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu bu çalışma çocuklarımızın daha güvenli, daha huzurlu bir eğitim ortamında bulunmalarına imkan sağlıyor. İlimizde de özellikle merkezde okul polisleri uygulamasıyla başlayan, okul servislerinin trafik güvenliğine kadar devam eden, ilçelerde de jandarma komutanlığımızın yapmış olduğu bu çalışmalar takdire şayandır. Bu konuda Batman eğitim camiası adına her iki kurumumuza teşekkür ederim.

İlimizde yeni eğitime kazandırılan binalarla  okul sayımız 712 ye çıkmıştır. Diğer resmi ve özel kurumlarla beraber ( Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezi, Öğretmen Evleri ve Rehabilitasyon Merkezleri)  bu sayı 824'e çıkmıştır.

Sayın valimizin talimatıyla bu yıl kurmuş olduğumuz Batman Eğitim Akademileri kapsamında öğretmen eğitimleri, veli eğitimleri ve yönetici eğitimleri konusunda ciddi çalışmalar yürüteceğiz.  8500 e varan öğretmenlerimizle genç ve dinamik bir kadromuz vardır.  Milli Eğitim ailesi olarak ilimizi istenilen hak edilen yere taşımaya çalışma gayreti içinde olacağız. Ayrıca bu çalışmalarımızda velilerimizin de desteğine ihtiyacımız vardır. Akademi bünyesinde de velilerimize yönelik çalışmalar yapacağız.

İlimizde ayrıca yaygın eğitim kapsamında bu yıl 4000 kurs açıldı. Açılan bu kurslarda 60.000'e yakın vatandaşımıza eğitimler verildi. 1000'e yakın gencimiz üniversiteye hazırlanma imkanı buldu. O gençlerimizden çeşitli üniversitelere yerleşenler oldu.  Bu kurslarımıza özellikle Sayın Valimizin materyal ve diğer yardımlarından dolayı gençlerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.

İlimizde bulunan Suriyeli misafirlerimizin zorunlu eğitim çağındaki çocuklarının  tamamı eğitim sistemimize dahil edildiler. Devlet olarak bu misafir çocuklarımıza kendi çocuklarımıza sağladığımız eğitim imkanını sunuyoruz.

Sayın Valim 2018 yılında ilimizde temel eğitim yatırımları kapsamında ihale edilen 24 okuldan 12'si tamamlanmış olup 200 derslikle yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmiştir. Aynı zaman da bu yıl ortaöğretimde de Fatma Aliye Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ve Mehmet Şimşek Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini aldılar. 

            Bakanlığımızın başlattığı 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ilimizde bakanlığımızın uygulamaları doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. 2023 eğitim vizyonu teknik boyutta  yer alan konuların ötesinde felsefi boyutu vardır. Özellikle cumhurbaşkanımızın vizyon açılışında belirttiği "aklı selim, kalbi selim ve zevki selim bireylerin yetiştirilmesi" vizyonumuzun felsefesini oluşturmaktadır. Biz de Batman eğitim ailesi olarak aklıselim, kalbi selim ve zevki selim bireylerin yetiştirilmesi gayreti içerisindeyiz.

            Eğitim sürecindeki paydaşlarımız olan emniyete, jandarmamıza, özel idareye, tarım il müdürlüğüne, aile sosyal politikalar il müdürlüğüne, sağlık il müdürlüğüne,  sivil toplum örgütlerine ve okul aile birliklerine eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut KURTARAN'ın açış konuşmasının ardından okul müdürlerine hitap eden Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "2023 Eğitim Vizyonunun İlimizde hayata geçirilmesinde en fazla önem verdiğimiz "Eğitim Akademileri" konusudur. Bu hususta Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili biriminin çalışmaları devam ediyor. Okul Müdürlerimizin de bu akademilere sadece katılım seviyesinde değil, akademilerin başarılı bir şekilde çalışmasında da katkı sunmalarını bekliyoruz. 8 bine yakın öğretmenimiz var. Biz onları burada bir oryantasyona tabi tutmamız gerekiyor. Onların bilgilerini tazelememiz, ayrıca meslek nosyonlarını geliştirmemiz gerekiyor.  Bu hususta eğitim akademilerini mutlaka kullanalım.  Çünkü bu öğretmenlerimiz,  yıllarca hizmet edecekler. Burada onlara vereceğimiz bir hizmet içi eğitim ve doğru bir istikamet meslek hayatları boyunca sürdürecekleri öğretmenlik hayatlarına da ışık tutacaktır. Aynı şekilde değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizi iyi birer insan olarak yetiştirmek ve öğrencilerimizin yetiştirmesinde en fazla sorumluluğu olan veli boyutu da bu eğitim akademisinin ilgi alanına giriyor. Sizlerden her ay onlarca aktivite bekliyorum. Her okulda, ilçede kısacası her yerde atölye çalışmaları yapmalıyız.  Bunu eğitim-öğretim sezonu boyunca sürdürmemiz gerekiyor.

Okul Müdürleri olarak,  öğretmenler odasında iyi bir aile ortamı ve öğretmenler arasında huzuru tesis ettiğimizde başarı kendiliğinden gelecektir. Ayrıca okul müdürleri, okul güvenliği için okullarda görevli okul polisleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır.  Okulların güvenliğini sadece Emniyet Müdürlüğüne bırakmıyoruz. Okul servislerinin kontrolünü okul müdürleri sürekli denetlemeli. Okul çevrelerinde İnternet kafeler, kahvehaneler ve kafeler var, denetleyici kurumları sürekli ayakta tutmanız lazım. Hep beraber iyi bir koordinasyonla çalışacağız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha fazla odaklanacağız, emek vereceğiz ve daha fazla mesai harcayacağız. Eğitim ile ilgi her faaliyet bize büyük bir mutluluk veriyor.  Bunu hep birlikte başarmamız lazım" dedi.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından okulların güvenliği için yürütecekleri çalışmalara ilişkin yaptıkları sunumla devam etti. 2019-2020 eğitim öğretim yılı senebaşı müdürler toplantısının ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN okul müdürleriyle birinci dönem başı okul müdürleri toplantısını gerçekleştirdi, toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü.

06-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-2019

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.