BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Gerçekleşti

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış programı Atatürk Ortaokulunda Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN'in katılımıyla gerçekleşti
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Gerçekleşti

Atatürk Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış programına Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, Garnizon Komutanı Hava Albay Sayın İhsan KAPLAN, Vali Yardımcımız Sayın Tuğba POLAT, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN, resmi kurum müdürleri, il milli eğitim idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan çocuk şarkısı video gösterimi,  Atatürk ilkokulu öğretmeni Nuran ÇETİNKAYA'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN'ın konuşmasıyla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN; "Sayın Valim, kıymetli misafirler ve sevgili öğrenciler;

Yeni bir eğitim öğretim yılına daha kavuşmanın tarifi imkânsız heyecanını eğitime gönül veren herkesle beraber yaşıyoruz. Öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine sevinçle kavuştular.

Hiç şüphesiz toplumun temeli olan aileden sonra en önemli basamak okullarımızdır. Okul bizi gelecek hedeflerimize ulaştıracak, hayata hazırlayacak bir yuvadır. Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı, çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır ve hayat boyu devam etmektedir. Dolayısıyla çocuklarımızı eğitim olanaklarıyla ne kadar buluşturabilirsek onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık olacaktır. 

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın; hayırlı birer evlat, vatanına, milletine faydalı iyi vatandaşlar olarak yetişmelerinin yolu, şüphesiz iyi bir eğitim almalarından geçmektedir. Evlatlarımız bu uğurda büyük bir özveriyle gayret eden, çalışan, emek veren öğretmenlerimizin katkıları ve ailelerinin desteğiyle ülkemizi çağdaş dünya ile bütünleştirecek ve geleceğe taşıyacak donanımlı bireyler olarak yetişmektedirler.

Araştıran, sorgulayan, bilimsel gelişmeleri takip eden ve bilgi üreten bireyler yetiştirmek, yani insana yatırım yapmak, günümüzde ülkelerin ayakta kalabilmesi, geleceğe güvenle bakabilmesi ve küresel rekabette öne çıkabilmesi için en önemli şarttır. İyi yetişmiş nesiller gelecekte ülkemizin en büyük sermayesi olacaktır.

Eğitim bir ekip işidir. Toplumun tüm bireyleri de bu ekibin bir üyesidir. Bir ekip olarak eğitimin her aşamasına sahip çıkıp geleceğimizi inşa etmek için çalışmaktayız. Bizler bu konuda ne kadar özverili olursak yarınlarımız da bu oranda güzel olur. Hepimiz biliyoruz ki eğitim, çocuklarımızı yetiştirme konusunda çıktığımız yolculuklardan en kıymetlisidir. Okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsayan bu yolculuk; toplum olarak birlikte atacağımız adımlar sayesinde daha sağlam ve daha güvenli olacaktır.

Her ne kadar eğitim, hayatın her alanını kapsayan, kucaklayan bir süreç ise de unutulmamalıdır ki öğrenmenin en büyük adımları okulda atılmaktadır. Dolayısıyla okulu ve öğrenmeyi sevmek, sevdirmek veliler ve eğitimciler olarak hepimizin asıl hedefi olmalıdır. 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi: Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, onun hayatında çocuk diliyle söylersek ´kocaman´ yer sahibi olmak, bazen anneden ve babadan daha etkin bir yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmak? İşte öğretmenlik dediğimiz, tam da böyle bir şey. Sizler öğrencilerimizin hayat kapılarını açan anahtarlarsınız.

Yavrularımıza siz rehberlik edecek, düşlediğimiz dünyaları inşa etmeleri için sizler onlara yardımcı olacaksınız.

Bizler çocuklarımızdan, dolayısıyla yarınlarımızdan, ülkemizin geleceğinden birinci derecede sorumluyuz. Geleceğimizi inşa ederken çocuklarımıza şablon düşünceleri aktarmaktan ziyade onları düşünmeye sevk etmekle mükellef olduğumuzu unutmamalıyız.

Kıymetli Meslektaşlarım;

Millet olarak hepimiz yakın bir tarihte acı bir tecrübe yaşadık. Aklını, iradesini başkasına teslim etmiş vatan ve millet sevgisinden yoksun kalmış bir grup hain tarafından 15 Temmuz 2016'da  alçak bir saldırıya uğradık. Bu saldırıyı da Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda çok şükür bertaraf ettik. İşte bu sebeple geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin vatanına, milletine bağlı bir şekilde iyi bir eğitim alması elzemdir. Kaliteli bir mesleki eğitimin yanı sıra gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısına sahip olan, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi adına sizlere büyük bir görev düşüyor. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken ruh kökümüzü inşa eden milli ve manevi değerlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de bizlere rehber olmaya devam edecektir.

Köklerimizden aldığımız güçle inşallah 2023, 2053, 2071'deki hedeflerimize ulaşacağız. Sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen uzun bir süreç olan eğitim-öğretim konusundaki hedeflerimize ulaşmak için atılım ve şahlanış stratejimizin yol haritası da 2023 Eğitim Vizyonudur.

Kıymetli Meslektaşlarım 

Sayın Valimizin teşvik ve onayı ile kurmuş olduğumuz 2023 Batman Eğitim Akademileri ile ilimize farklı bir dinamizm katacağız. 2023 Batman Eğitim Akademileri çalışmamızın nihai hedefi;  eğitim sistemimizin temel unsurları olan öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin tamamının el ele vermesi, ilimiz eğitimine nitelik kazandırılması için aynı hedefe yönelmesi, güç birliği yapmasıdır. Bu kapsamda oluşturulan; Edebiyat Akademisi, El-Cezeri Akademisi, Kültür, Sanat ve Spor Akademisi, Mesleki ve Teknik Eğitim Akademisi, Öğretmen Akademisi, Ölçme ve Değerlendirme Akademisi, Özel Eğitim Akademisi, Veli Akademisi ve Yönetici Akademisi ile yoğun çalışmalar yürüteceğiz.

Kıymetli Veliler,

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle bin bir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz ciğerparelerinizin geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Bizler de eğitimde kaliteyi arttırmak, eğitimin niteliğini geliştirmek ve çocuklarımızın başarısı, mutluluğu için büyük çabalar sarf etmekteyiz. Hepimiz çocuklarımızın bize kutsal birer emanet olduğunun bilincindeyiz. Ancak bazen eğitimin okullarda öğretilenler ile sınırlanması yanlışına düşüldüğünü de görmekteyiz. Çocuklarımıza evin, sokağın, çarşının ve tabiatın da eğitimin bir parçası olduğunu göstermek ve bu bilinçle hareket etmek zorundayız.

Çocuklarımızı yetiştirirken; onları okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi etkili kullanabilen, millî ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak içselleştirmiş, kendine güvenen, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek hep birlikte en önemli hedeflerimiz olmalıdır.

Sevgili Öğrenciler,

Dünyamız ve ülkemiz hiç olmadığı kadar hızlı bir değişim süreci yaşamaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, imkânlarımızın ve hayallerimizin de büyüyüp geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürme mücadelemizin en büyük güç kaynağı, birbirimize olan güven ve sevgidir.

Bizler geleceğin Türkiye'sini daha büyük, daha güçlü, teknoloji üreten, dünyada sözü geçen, büyük işlerin mimarı olan bir ülke olarak şekillendireceğiz. Bu mücadelemizin, hiç kuşkusuz, başarıya ulaşacağına olan inancımızın kaynağı, her birinizin gözlerindeki parıltıdan başka bir şey değildir. Biz bu hedefimize ulaşmak için birlikte yürüyeceğimiz bir yol inşa ediyoruz.Hedeflerimize giden yolda uzun zamandır gayret göstermekteyiz. Eğitim sistemimizin eksikliklerini gidermek, çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak ve sorunlara çözümler üretmek için eğitim alanında ülke olarak büyük projeler gerçekleştirdik. Günümüz Türkiye'si için artık sıçrama ve şahlanma zamanı gelmiştir. Bu sıçramayı yapabilmek için, devletin gayretlerinin yanında millet olarak hepimiz el ele vermeli, aynı hedefe doğru koşmalı ve güç birliği yaparak zorluklara birlikte göğüs germeliyiz.

Sizler için millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, evrensel ile yerel değerleri harmanlamış, girişimci, vizyoner, dünyadaki gelişmeleri takip eden, bilime sevdalı, teknoloji üreten ve mutlu bireyler olabileceğiniz daha parlak bir gelecek hazırlamak bizim vazifemiz. Siz ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. Bu yüzden hem kendinize, hem ailenize ve hem de milletimize karşı sorumluluklarınızı aşkla yerine getirmeniz sizden tek beklentimiz.

Biz her daim yanınızdayız ve sizler için buradayız. Sizler olmasaydınız bu okullar, öğretmenler, yöneticiler olmayacaktı. Varlığınız bizim en büyük zenginliğimizdir. Sizler, ülkemizin ve geleceğimizin mimarlarısınız. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz ifadesiyle "ilmi mürşid edinip ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız"

Yeni eğitim öğretim yılında öncelikle okula yeni başlayacak tüm öğrencilerimize ve göreve yeni başlayan öğretmenlerimize camiamıza hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle çocuklarımıza iyiyi, doğruyu, erdemi anlattığı için görevi başında terör belası yüzünden şehit düşen Şenay Aybükemizi, şehit edilen aziz öğretmenlerimizi ve tüm şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle anıyorum.

2019-2020 Eğitim öğretim yılının eğitim camiamız, çocuklarımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN'ın konuşmasının ardından Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN bir konuşma yaptı.

Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN; " Değerli MESAİ arkadaşlarım, kıymetli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz 2019-2020 eğitim öğretim yılını heyecanla karşılıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Batman olarak çok güzel sıçrama yapacağımız bir eğitim öğretim yılı olur.

Biraz önce hocamızın konuşması beni eskilere götürdü. Dedi ki "20 kilometre çıplak ayakla okula giden günlerden geldik" gerçekten öyle. Cumhuriyet kurulduğu zaman 40 bin köy vardı, 37 Bininde okul yoktu. Sadece 330 doktor var, sadece 40 kadar eczacı var.

Kişi başına düşen milli gelir 45 dolar civarıydı. Bugün 10 Bin dolar. Gerçekten sıfırı tüketmiş bir millet son bir can havliyle düşmanı tamda işte bu günlerde bugün 11 Eylül Bursa'nın kurtuluşu, dün 9 Eylül İzmir'in kurutuluşuydu. Son bir can havliyle düşmanı denize döküyor milli birliği sağlıyor ama o kadar.

10 kişinin üzerinde işçi çalıştıran 200 küsur işletme var sadece onlarında yüzde 90'nı yabancıların elinde. Oradan kalktık bu günlere geldik. Bugün Türkiye dünyanın ilk 20 büyük ekonomisinden bir tanesi. Bu bizim eserimiz, bu öğretmenlerimizin eseri, Bu bizim genç neslimizi yetiştirmemizin eseri. Ne kadar övünsek azdır. Çok iyi noktalara getirdik ülkemizi. 13 Milyon nüfusu 82 Milyona çıkardık. Dün Polatlı önüne gelen düşmanın nüfusu bugün ilkokul öğrencilerimizin toplamından daha az. Artık bizim için tehdit olmaktan çıktı. Bu bizim gücümüzü gösteriyor.

Biraz önce İl Milli Eğitim Müdürümüz 2023 hedeflerinden bahsetti. Bu hedefler ulaşılmaz değil. Yeter ki rotamızı doğru çizelim, bu rota Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği muasır Medeniyetler seviyesi ve onun üzerine çıkmaktır. Buda çalışarak olur, üreterek olur, aklını kullanarak olur.

Bu şekilde çocuklarımızı yetiştirirsek, o çocuklar bizi o hedeflere doğru taşırlar bundan hiç şüphemiz yok, çünkü aldığımız mesafe bunun en güzel göstergesidir. Bunun için önce sınıf öğretilenlerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz çocuklarımıza çok iyi eğitim verecekler.

Sınıf öğretmenine niye vurgu yapıyorum çünkü sınıf öğretmenleri sadece bilgi vermiyorlar, karakter veriyor, ahlak veriyor, insan yetiştiriyor. Sınıf öğretmenimiz, anne ve babayla birlikte hayal ettiğimiz o çok yüksek karakterli Atatürk'ün 10. yıl nutkunda en son ne diyor. Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı atinin ufkunda diyor. Bir güneş gibi doğacak diyor. İşte o unuttuğumuz büyük medeni vasfa bu şekilde ulaşacağız. O güzel nurlu gelecekte hep birlikte olacağımıza inanıyoruz ve bu geleceğin çok uzakta olmadığını da inanıyoruz. Elbirliğiyle bu yolda yürüyeceğiz.

Ben tekrar eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını diliyorum, şehit öğretmenlerimize başta Aybüke öğretmenimiz olmak üzere rahmetle anıyorum" dedi.

Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN'in konuşmasının ardından program öğrencilerin okuduğu şiirler ve 1.sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeğinin verilmesiyle sona erdi.

Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN programın ardından ilk olarak Atatürk ilkokulunda ardından da Atatürk ortaokulunda görev yapan öğretmenlerle öğretmenler odasında bir araya geldi onlarla sohbet etti.

11-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-2019

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.