BATMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gerçekleşen toplantıya Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, Belediye Başkan Vekili Sayın Ertuğ Şevket AKSOY, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı,   kamu kurum yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantı İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına Sayın Valim, Kıymetli Protokol, Değerli Meslektaşlarım, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısına hoş geldiniz diyerek başlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN; “Sayın Valim eğitim ortamlarının güvenliği her şeyin başındadır. Çocuklarımızın, eğitim-öğretin yılımızın 2. dönemini de huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için bugün tüm paydaşlarımız ve ilgililer ile başkanlığınızda toplanmış bulunmaktayız.

 Öncelikle ilimizde riyasetinizde eğitim ve öğretim sürecinin ve bu alandaki hizmetlerin huzur ve güven içinde sürdürülmesi için yardım ve desteklerini esirgemeyen, güvenli okul ortamı için okul irtibat görevlilerini sağlayan emniyet müdürümüz ve Jandarma Alay Komutanımıza onların şahsında tüm güvenlik birimlerimize,  

Okul temizliği ve Hijyeni ile çeşitli konulardaki (Kitap/STEM/Okul öncesi gibi) destekleri ile belediyemize,

Mali ve teknik destekleri için Özel İdare Genel Sekreterimize, İş-Kur,  Okul Sağlığı, Obeziteyle Mücadele, Beyaz Bayram konusundaki çalışmalarından dolayı Sağlık İl Müdürlüğüne,

Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri için kantin ve yemekhane denetimleri yapan Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne,

 Çocuklarımızın sportif yeteneklerini ortaya çıkaran, imkan sunan Gençlik Spor İl Müdürümüze,

Özellikle kırsaldaki okullarımızda görevli öğrencilerimizin her zaman yanında olan Muhtarlarımıza,

Bağımlılık ile mücadele konusunda eğitim işbirliği içinde olduğumuz Yeşilay’a,

Öğrencimizi, öğretmenimizi idaremizi ve binamızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Okul Aile Birliklerimize,

Çocuklarımızı güvenle okullarına taşıyan hizmet sektörüne,

ve komu oyunun gözü kulağı olan Medyamıza, İsmini zikredemediğim daha birçok Kurum ve Kuruluşa kurumum adına şükranlarımı sunuyorum.

 Sayın Valim, Kıymetli Hazirun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet (yeni bir yönetim) Sistemi ile birlikte her alanda yeni bir döneme girdiğimiz bu süreç, eğitimimizin niteliği hususunda ciddi bir beklentiyi beraberinde getirmektedir.

2023 Vizyonu ışığında eğitimimizde insan odaklı, mana ve maddeyi birlikte ele alan, aklı ve kalbi birleştiren bir yolculuğa girilmiştir.

Bu kapsamda biz Batman Milli Eğitim Camiası olarak her zaman tüm enerjinizle yanımızda olan sizlerle, eğitimimize nitelik kazandırmaya odaklandığımızı ifade etmek istiyorum.

Bunun için özellikle Sayın Valimizin destekleri ile yakın bir zaman içerisinde çocuklarımızın Robotik ve Kodlama eğitimde daha çok yararlanmalarını sağlayıp Endüstri 4.0 Dönemini kaçırmamalarını sağlamayı,

Gene kuracağımız Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile çocuklarımıza hayata dair bilgiler kazandırmayı,

Okul öncesinde yakaladığımız ivme ile bu eğitimden hiçbir çocuğumuzun mahrum kalmamasını sağlamayı,

Kitap okuma kültürü çalışmaları ile Batman’ı okuyan şehir olarak tanınmasını sağlamayı,

Çocuklarımızın özellikle ortaöğretimdeki öğrencilerimizin TUBİTAK’taki başarılarını artırarak sürdürmeyi gerçekleştireceğiz” dedi.  

 İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN’ın açılış konuşmasının ardından Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, okul müdürlerine hitaben bir konuşma yaptı.

 Konuşmasına, 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak başlayan Valimiz, “Eğitim dediğimiz kamu hizmeti,  sadece eğitim camiasının altında kalkabileceği bir alan değildir. Çok önemli ve şümulü bir alandır. Hangi statüde ve pozisyonda olsak olalım, eğitimin bir yanıyla vaktimizin yüzde 70’ni, 10 saatimizim 7 saatini ve 10 liramızın 7 lirasını eğitime ayırmasak, hiçbir şekilde başaramayız. Bizim en büyük sermayemiz insanımızdır. Batman, eğitim alanında önemli mesafeler kat etmiş bir ilimizdir. Okul öncesi eğitimde Batman’da büyük bir sıçrama sağlanmış. Derslik sayısında ciddi katlamalar olmuş. Buna rağmen daha kat edeceğimiz çok büyük mesafeler var. Bu yüzden elimizde gelen gayreti göstermeliyiz. İlimizde okuma kültürünün oluşmasında ve eğitimin niteliğinin artırılması içinValiliğimiz önemli bir proje hayata geçirmiş, Belediyemizde bunun en büyük paydaşı olmuş. Bu proje ile çok önemli bir ivme ve ilgi oluşturulmuş. Bu yıl da,“Batman Okuyor”, yazar okur buluşmaları ve fuarları geliştirerek tamamını yapacağız. Bu konuda bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 “Çocuklarımızın Fiziksel ve Mental Gelişimini Olumsuz Etkileyecek Tüm Engelleri Kaldırmak Temel Hedefimizdir”

 Okullarda ve çevrelerinde alınması gereken güvenlik önlemleri ve çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek her türlü olumsuzluklarla mücadele edilmesi konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunanValimiz, “Okullarımızın ‘Güvenli Okul’ olmaları bizim birinci önceliğimizdir. Mobil Okul timleri geçen yıl kuruldu, başarılı bir şekilde çalışıyorlar. Mahallelerimizde uyuşturucu satıcılarına yönelik çok sıkı önlemler alıyoruz. Bunları mahalle muhtarlarımızla, mahalledeki esnaf ve okul idarecilerimizle koordineli bir yapıya kavuşturacağız. Böylece uyuşturucu satıcılarıyla etkin bir şekilde mücadeleyi mahalle bazında da yapmayı planlıyoruz.

 Ayrıca Şube Öğretmenler Kurulu işletilsin ve toplantılar yapılsın.  O toplantılarda özelikle; ailevi problemleri, sorunları, destek gereken dezavantajlı çocuklarımızı tespit edelim. Mahalle muhtarlarımızın ve ilgili kurumların desteğini alarak, bu çocuklarımıza mutlaka sahip çıkalım ve destekleyelim.  Ev ziyaretlerini ihmal etmeyelim. Öğretmenlerimiz, velilerle mutlaka yakın ilişki içerisinde olsunlar. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek, yaşam alanlarını mutlaka görsünler. Gördükleri herhangi bir olumsuzluk varsa mutlaka bizimle paylaşsınlar. Bir koordinasyon içerisinde başta muhtaçlık olmak üzere çocuklarımızın fiziksel ve mental gelişimini olumsuz etkileyecek tüm engelleri kaldırmak temel hedefimizdir. Bu hususta biz öğretmenlerimize güveniyoruz. Okul müdürlerimiz de öğretmenlerimize rehberlik ve liderlik ederek, diğer kurumlarla olan koordinasyonu sağlamalılar” diye konuştu.

  “Milli Mücadelenin 100. Devri Daimindeki Tüm Merhaleleri Coşkulu Bir Şekilde Kutlayacağız”

 Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan, Kurtuluş Savaşımızın bu yıl itibarıyla 100 yaşında olduğunu vurgulayan Valimiz,  “Milli Mücadelenin 100. devri daimindeki tüm merhaleleri coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Bu yıl Gençlik ve Spor Bayramını Batman’a yakışır bir şekilde kutlamak istiyoruz. Tüm paydaş kurumlardan bu hususta destek istiyorum” dedi.

Konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilimizde okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemler ve yapmış oldukları asayiş uygulamalarına ilişkin yaptıkları bilgilendirme sunumu ile toplantı sona erdi.

08-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-201908-02-2019

Gap Mahallesi 2503. Sokak No3 Merkez / BATMAN - Santral (0488) 280 72 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.